Arki tuntuu luksukselta, kun kotona kaikki on hyvin.

suhteessa olemisen taito

Juura – Vaikuttavaa pariterapiaa

Jokaisessa parisuhteessa on ristiriitoja. Ne ovat luonnollinen osa elämää. Kestävissä, hyvinvoivissa parisuhteissa kumppanit ovat oppineet käsittelemään vaikeita asioita, rakentamaan sovintoa ja uskaltautumaan läheisyyteen. Useimmiten parisuhdetta ei tuhoa jokin yksittäinen iso tapahtuma vaan päivittäinen, toistuva yhteydettömyys.

Elämme ajassa, joka korostaa yksilön menestystä. Samalla meiltä puuttuu suhteessa olemisen taitoa, joka auttaisi luomaan kestäviä, läheisiä ihmissuhteita.  

Pariterapiassa ihmiset kuvaavat kipinän haalistuneen ja läheisyyden muuttuneen arkiseksi yhdessä puurtamiseksi. Tunneilmapiiri tuntuu jatkuvasti tyytymättömältä, roolit voivat lukkiutua, ja herkistä tai haavoittuvista tunteista on vaikea puhua. 

Syksyn työpajat

Järjestämme työpajoja olennaisista, parisuhteeseen ja ihmissuhdetaitoihin liittyvistä teemoista. Olet tervetullut niin yksin kuin yhdessä kumppanisi kanssa. 

Vaikeat keskustelut

Parisuhteen haasteena ovat tyypillisesti jumiutuneet kehät, joissa molemmat puolustautuvat ja riidat etenevät kaavamaisesti samalla tavalla.

Tule valmennukseen. Tunnista oma reagointimallisi. Opi, miten voit rauhoittaa omaa oloasi ja vahvistaa läheisyyttä. 

Sovinnon päivä

Ihmissuhteet toistavat kehää, jossa yhteyden kokemus, ristiriidat ja sovinto vuorottelevat.  Yksittäiset katkokset kohtaamisissamme ovat päivittäisiä ja inhimillisiä. Ristiriitojen jatkuessa ne rapauttavat ihmisten luottamusta toisiinsa.

Hyville ihmissuhteille on yhteistä se, että niissä osataan tehdä sovinto.

Levollinen Joulu

Lomat voivat olla raskaita. On tavallista, että parisuhteen haasteet kärjistyvät lomalla, kun ei niin toimivat suhteen puolet tulevat näkyviin arjen kiireen hellittäessä. Kun on enemmän aikaa olla yhdessä, on myös enemmän aikaa pysähtyä siihen, mikä kuormittaa, turhauttaa tai surettaa.  Onnellinen parisuhde edellyttää aktiivista huolenpitoa. 

Parempi parisuhde - Parempi elämä

Lähestymistapamme on suoraviivainen, käytännönläheinen ja tavoitteellinen. Vahvistat:

Tulosorientoitunutta pariterapiaa

Parisuhteen haasteena ovat tyypillisesti jumiutuneet kehät, joissa molemmat puolustautuvat omalla tavallaan. Tällöin riidat etenevät kaavamaisesti samalla tavalla. Jumiutuneessa kehässä molempien reagointitavat vahvistavat toisen reagointia. Esimerkiksi mitä enemmän toinen kritisoi, sitä enemmän toinen sulkeutuu. Ja mitä enemmän toinen sulkeutuu, sitä vihaisemmin toinen kritisoi.

Käymme suoria keskusteluja ja autamme näkemään ratkaisuvaihtoehtoja. Mitä paremmin pystytte riidan keskellä muistamaan, että välitätte toisistanne, sitä viisaammin pystytte käsittelemään turhautumista, pettymyksiä ja muita vaikeita aiheita.  Parisuhde on enemmän kuin osiensa summa ja muodostaa sen emotionaalisen ympäristön, jossa koko perhe elää

Selviytymiskeinot

Kuinka monta kertaa olet luvannut itsellesi, ettet pakene, korota ääntäsi, sulkeudu, murjota, nalkuta tai kiukkua, ja kuitenkin tilanteen kuumetessa olet ajautunut tekemään juuri sitä? Todennäköisesti joku tilanteessa tai kumppanisi toiminnassa sai sinut pois rationaaliselta raiteiltasi. Tätä kutsutaan triggeröitymiseksi. Mieti tilannetta, jossa teillä on kumppanisi kanssa eripuraa tai riitaa. Miten toimit?

Puolustaudut

Kiihdyt, jankutat, väittelet, haet todisteita, kerrot miksi olet oikeassa. Tilanteen jatkuessa hyökkäät, nimittelet tai raivoat.

Pakenet

Pakenet paikalta joko fyysisesti tai henkisesti. Menet mykäksi ja sulkeudut. Toivot, että tilanne menee itsestään ohi.

Fiksaat

Alat pakonomaisesti korjata asiaa. Tunnet, että sinun on pakko saada tilanne nopeasti korjattua. Haet väkisin yhteyttä.

Oman reaktiivisuuden tunnistaminen, hidastaminen ja olon rauhoittaminen ovat tärkeitä parisuhdetaitoja.

Henriika Maikku

Henriika, FM on kokenut psykoterapeutti (Kela ja Valvira pätevyys) ja johdon valmentaja. Hän on erikoistunut ihmissuhteisiin liittyviin pulmiin. Hänen erityisosaamistaan on syvällinen, kokonaisvaltainen ymmärrys ihmisyydestä ja ihmissuhteista. Hän ajattelee ja työskentelee systeemisesti pitäen keho-mieliyhteyttä keskeisenä lähtökohtana. Ihminen on tunteva, ajatteleva ja aistiva. Tarve yhteyteen on ihmiselämän biologinen lähtökohta. Henriika on ainoana Suomessa valmistunut Denverin yliopiston hevosavusteisen työn jatkokoulutusohjelmasta. 

Joko Loviisassa tai etänä

Valmennus- ja terapiakeskuksemme sijaitsee Loviisassa luonnon keskellä idyllisessä Skinnarbyn kylässä. Haluamme tarjota asiakkaillemme vaikuttavan työskentelyn lisäksi kokonaisvaltaisen hyvänolon kokemuksen. 

Michelin arvioinnin saaneissa ravintoloissa työskennellyt keittiömestari Esa vastaa valmennuskokonaisuuksissa Juuran keittiöstä. Bon apetit!

KOLLAASI

Hinta

Pariterapian hinta 250€/1,5h (alv 0%). 

Ilmoittaudu täyttämällä oheinen lomake

Nimi(Pakollinen)
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Uutiskirje

henriika.maikku@juura.fi
040 4168409

esa.korhonen@juura.fi
045 3290651

Lapinkyläntie 643
07870 Skinnarby
Loviisa

Tietosuojaseloste