Arki tuntuu luksukselta, kun kotona kaikki on hyvin.

suhteessa olemisen taito

Juura – Vaikuttavaa pariterapiaa

Jokaisessa parisuhteessa on ristiriitoja. Ne ovat luonnollinen osa elämää. Kestävissä, hyvinvoivissa parisuhteissa kumppanit ovat oppineet käsittelemään vaikeita asioita, rakentamaan sovintoa ja uskaltautumaan läheisyyteen. Useimmiten parisuhdetta ei tuhoa jokin yksittäinen iso tapahtuma vaan päivittäinen, toistuva yhteydettömyys.

Elämme ajassa, joka korostaa yksilön menestystä. Samalla meiltä puuttuu suhteessa olemisen taitoa, joka auttaisi luomaan kestäviä, läheisiä ihmissuhteita.  

Pariterapiassa ihmiset kuvaavat kipinän haalistuneen ja läheisyyden muuttuneen arkiseksi yhdessä puurtamiseksi. Tunneilmapiiri tuntuu jatkuvasti tyytymättömältä, roolit voivat lukkiutua, ja herkistä tai haavoittuvista tunteista on vaikea puhua. 

Lähestymistapamme on suoraviivainen, käytännönläheinen ja tavoitteellinen.

SUHTEESSA Intensiivikurssi

Loviisassa 27.4.2024 klo 10-18

Vaikka rakastaisi kuinka paljon, voi parisuhde mennä silti solmuun. SUHTEESSA intensiivikurssilla käydään sekä tiedon että käytännön tasolla läpi tärkeimmät työkalut, joiden avulla voitte avata parisuhteenne lukkoja ja vahvistaa läheisyyttä. 

SUHTEESSA intensiivikurssi pitää sisällään kurssimateriaalin työkaluineen sekä lounaan ja iltapäiväkahvit. Hinta 280 €/hlö tai 490€/pari

Kurssi sopii kaikenmuotoisissa parisuhteissa eläville. Jos parisuhteessanne on väkivaltaa, vakavia mielenterveysongelmia tai päihderiippuvuutta, tämä kurssi ei ole oikea-aikainen.

Rohkeutta

Uskallat puhua avoimesti ja rehellisesti vaikeistakin asioista.

Selkeyttä

Tunnistat, mistä paha olo tulee ja miten junnaavat jumitilanteet syntyvät. Tiedät oman reagointimallisi ja ymmärrät paremmin kumppaniasi.

Läheisyyttä

Saat keinoja purkaa lukkiintuneita tilanteita ja rakentaa sovintoa. Osaat rauhoittaa itseäsi ja toista.

Rakkautta

Tiedät, miten kuunnella toista niin, että hän todella tuntee sinun välittävän. Uskallat olla avoimempi, vastaanottavaisempi ja läheisempi kumppanisi kanssa.

"Juurassa asiaamme käsiteltiin aktiivisesti, eikä vain kuunnellen. Haasteisiimme pyrittiin hakemaan syy-seuraussuhteita käytöksen takaa."

"Kun perinteinen psykoterapia ei enää tuota tuloksia on Henriikan käyttämä lähestymistapa hyvinkin tehokas pureutumaan ongelmaan uudella näkökulmalla."

”Muutama käynti Henriikan luona auttoi purkamaan perisuhteemme lukkuja. Nyt tuntuu toiveikkaammalta kuin pitkään aikaan.”

Ilmoittaudu SUHTEESSA-intensiivikurssille

Hinta 280 €/hlö tai 490 €/pari

Parempi parisuhde - Parempi elämä

Kyky rentoutua ja kokea levollisuutta on yksi itsensä johtamisen tärkeimpiä ja vaikuttavimpia taitoja.

Tulosorientoitunutta pariterapiaa

Parisuhteen haasteena ovat tyypillisesti jumiutuneet kehät, joissa molemmat puolustautuvat omalla tavallaan. Tällöin riidat etenevät kaavamaisesti samalla tavalla. Jumiutuneessa kehässä molempien reagointitavat vahvistavat toisen reagointia. Esimerkiksi mitä enemmän toinen kritisoi, sitä enemmän toinen sulkeutuu. Ja mitä enemmän toinen sulkeutuu, sitä vihaisemmin toinen kritisoi.

Käymme suoria keskusteluja ja autamme näkemään ratkaisuvaihtoehtoja. Mitä paremmin pystytte riidan keskellä muistamaan, että välitätte toisistanne, sitä viisaammin pystytte käsittelemään turhautumista, pettymyksiä ja muita vaikeita aiheita.  Parisuhde on enemmän kuin osiensa summa ja muodostaa sen emotionaalisen ympäristön, jossa koko perhe elää

Selviytymiskeinot

Kuinka monta kertaa olet luvannut itsellesi, ettet pakene, korota ääntäsi, sulkeudu, murjota, nalkuta tai kiukkua, ja kuitenkin tilanteen kuumetessa olet ajautunut tekemään juuri sitä? Todennäköisesti joku tilanteessa tai kumppanisi toiminnassa sai sinut pois rationaaliselta raiteiltasi. Tätä kutsutaan triggeröitymiseksi. Mieti tilannetta, jossa teillä on kumppanisi kanssa eripuraa tai riitaa. Miten toimit?

Puolustaudut

Kiihdyt, jankutat, väittelet, haet todisteita, kerrot miksi olet oikeassa. Tilanteen jatkuessa hyökkäät, nimittelet tai raivoat.

Pakenet

Pakenet paikalta joko fyysisesti tai henkisesti. Menet mykäksi ja sulkeudut. Toivot, että tilanne menee itsestään ohi.

Fiksaat

Alat pakonomaisesti korjata asiaa. Tunnet, että sinun on pakko saada tilanne nopeasti korjattua. Haet väkisin yhteyttä.

Oman reaktiivisuuden tunnistaminen, hidastaminen ja olon rauhoittaminen ovat tärkeitä parisuhdetaitoja.

Henriika Maikku

Henriika, FM on kokenut psykoterapeutti (Kela ja Valvira pätevyys) ja johdon valmentaja. Hän on erikoistunut ihmissuhteisiin liittyviin pulmiin. Hänen erityisosaamistaan on syvällinen, kokonaisvaltainen ymmärrys ihmisyydestä ja ihmissuhteista. Hän ajattelee ja työskentelee systeemisesti pitäen keho-mieliyhteyttä keskeisenä lähtökohtana. Ihminen on tunteva, ajatteleva ja aistiva. Tarve yhteyteen on ihmiselämän biologinen lähtökohta. Henriika on ainoana Suomessa valmistunut Denverin yliopiston hevosavusteisen työn jatkokoulutusohjelmasta. 

Joko Loviisassa tai etänä

Valmennus- ja terapiakeskuksemme sijaitsee Loviisassa luonnon keskellä idyllisessä Skinnarbyn kylässä. Haluamme tarjota asiakkaillemme vaikuttavan työskentelyn lisäksi kokonaisvaltaisen hyvänolon kokemuksen. 

Michelin arvioinnin saaneissa ravintoloissa työskennellyt keittiömestari Esa vastaa valmennuskokonaisuuksissa Juuran keittiöstä. Bon apetit!

KOLLAASI

Hinta

SUHTEESSA intensiivikurssin hinta 280€/hlö tai 490€/pari. Pariterapian hinta 250€/1,5h (alv 0%). Kirjoita lomakkeen lisätietoihin, haluatko varata paikan SUHTEESSA intensiivikurssilta vai pariterapiaistunnon. 

Ilmoittaudu täyttämällä oheinen lomake

Nimi(Pakollinen)
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Uutiskirje

henriika.maikku@juura.fi
040 4168409

esa.korhonen@juura.fi
045 3290651

Lapinkyläntie 643
07870 Skinnarby
Loviisa

Tietosuojaseloste